Baarns Mannenkoor op tournee in Roemenië

Het Baarns Mannenkoor vertrekt in september voor een bezoek aan Roemenië.

Vanaf vliegveld Eindhoven vliegt het gezelschap naar Cluj-Napoca. Vervolgens moet nog 100 km overbrugd worden, naar de bestemming: het dorp Peris. Voor veel Baarnaars een bekende naam, omdat de Stichting “Baarn helpt Peris” daar zo’n 26 jaar actief is geweest! Eerst, na de val van dictator Ceaucescu, met noodhulp, later met structurele hulp en ook nu zijn er nog vele vriendschapsbanden tussen inwoners van Baarn en Peris!

Kortom, wellicht tijd voor een nieuwe periode en wel van culturele uitwisseling? In ieder geval zet het Baarns Mannenkoor een eerste stap. Het bijna complete koor, inclusief dirigent Mark Walter en enkele projectleden vertrekt donderdag 13 september naar Roemenië.

Optreden met plaatselijk kinderkoor

Het eerste concert belooft meteen iets heel bijzonders te worden, n.l. een gezamenlijk optreden met het schoolkoor, dat uit zo’n 30 kinderen bestaat. Er wordt opgetreden in het plaatselijke cultuurcentrum (dorpshuis).Ondertussen zijn de kinderen al driftig aan het repeteren voor de stukken, die gezamenlijk worden gezongen. Het bekende Slavenkoor van Verdi (Italiaans) en 2 wereldhits uit de Sound of Music, Climb ev’ry Mountain en Edelweis (Engels). Bepaald geen “makkie” voor deze Hongaarstalige kinderen. Uiteraard studeert het mannenkoor enkele Hongaarse liederen in! Heel spannend, hoe dit allemaal gaat aflopen!   Ook de folkloristische dansgroep van de school verzorgt tijdens dit concert een optreden.

Op zaterdag en zondag is er in het naburige dorp Iara een groot dorpsfeest. Op het grote podium in het centrum vinden allerlei optredens plaats met zang en dans. Veel folklore en spectaculaire optredens van de zigeuner dansgroepen. Ook Het Baarns Mannenkoor gaat hier van zich laten horen!

Ontspanning.

Na deze inspanningen volgt nog een dag van ontspanning en worden er bezienswaardigheden in de omgeving bekeken. Zo gaat het gezelschap enkele honderden meters onder de grond om een kijkje te nemen in de enorme zoutmijn van Sovata.

Dinsdag 18 september vangt de terugreis aan en wordt het gezelschap in de loop van de middag weer in Eindhoven verwacht.