Mark WalterDirigent Mark Walter

Mark Walter is een vrij jonge dirigent. Hij is vandaag de dag bijna klaar met zijn studie aan het Utrechts conservatorium in piano en koordirectie, bij Sebastian Colombo en Rob Vermeulen. Hij dirigeerde in Nijmegen de opera Dido and Aeneas en werkte als pianist mee aan de opera ‘Ben je thuis voor het donker’, en leidde al verschillende koren, waaronder het Toonkunstkoor Bussum en Consorte uit Nijmegen. Daarnaast werkt hij regelmatig als pianist met koren, zangers en instrumentalisten.

Het Baarns Mannenkoor heeft met Mark een dirigent kunnen binnenhalen die het koor verder kan ontwikkelen. In samenspraak met de muziekcommissie zal hij de keuze voor het repertoire voor de komende uitvoeringen gaan bepalen.

Inmiddels hebben we al gemerkt dat de repetities anders verlopen dan we gewend waren. We oefenen minder stem-voor-stem en we zijn vaker aan het zingen met meerdere stemsoorten tegelijk. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. En we hebben van Mark inmiddels ook “huiswerk” gekregen: door hemzelf ingezongen bestanden, waarmee we thuis kunnen oefenen. Ook dat is even wennen.

Daarnaast hebben we gemerkt dat bij Mark ook de tekst van belang is. Uitspraak en tekstplaatsing worden uitgebreid doorgenomen en met name de stukken in een vreemde taal moeten wel goed worden uitgesproken. Niet alleen de nootjes zijn belangrijk.